Matematik

Differentialregning

20. juni 2011 af edcedc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Differentiation af logaritme- eksponential- og potensfunktioner

Er der nogen, der kan hjælpe mig med at differentiere logaritmefunktionen ln(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2011 af mathon

    pr. definition er
                                       ln '(x) = 1/x        x∈R+


Svar #2
20. juni 2011 af edcedc (Slettet)

Undskyld, jeg skulle bevise at logaritmefunktion har differentialkvotienten 1/x


Svar #3
20. juni 2011 af edcedc (Slettet)

Jeg vil gerne selv forsøge og så må Du/I hjælpe mig på vej, hvis det self er okay?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2011 af Tyrael (Slettet)

 Se:

Vedhæftet fil:Bevis.doc

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juni 2011 af Tyrael (Slettet)

 Der er også mulighed for lidt træning, idet der er blevet byttet om på x og h i tælleren et sted. Dette er selvfølgelig markeret. :-) 
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at spørge. 


Svar #6
20. juni 2011 af edcedc (Slettet)

ihh takker :) så må vi håbe jeg forstår


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. juni 2011 af mathon

 opsummeret:
                               logaritmefunktioner er proportionale,
                               så hvis blot én af dem er differentiabel  for x = 1,
                               er de alle differentiable
                               med differentialkvotient

                                                   (1/x)·logg'(1)

                               ln(x) defineres som logaritmefunktionen, for hvilken ln '(1) = 1

    hvoraf
                               ln '(x) = (1/x)·1 = 1/x


Svar #8
20. juni 2011 af edcedc (Slettet)

ihh... hvorfor i alverden kan jeg ikke tænke. Jeg mente den naturlige eksponentialfunktion.

Se vedhæftet fil


Svar #9
20. juni 2011 af edcedc (Slettet)

Se fil

Vedhæftet fil:spr..docx

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. juni 2011 af mathon

                          for inversfunktioner
                          gælder
                                                   (f -1(y)) ' = 1/ f '(x) = 1 / f '(f -1(y))
   hvoraf
                                                   (ey) ' = 1 / (1/x) = x = ey

  eller skrevet
                                                   (ex) ' = ex                      ex er sin egen afledede


Svar #11
20. juni 2011 af edcedc (Slettet)

Jeg forstår det jeg har skrevet i indlæg 9


Svar #12
20. juni 2011 af edcedc (Slettet)

Er der nogen, der har mulighed for at rette beviset?

Vedhæftet fil:spr..docx

Brugbart svar (0)

Svar #13
20. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

I beviset antages, at f(x) = ex er differentiabel for x = 1 med den afledede f'(1) = 1 . Man må antage, at det så er bevist andetsteds. Opstillingen er noget rodet med lim operatoren, der blot smides væk diverse steder.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.