Kemi

pH

21. juni 2011 af Matematikgym (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal finde pH ved sammenblanding af følgende opløsninger:

100mL 0.004M HCL
40mL 0.0015M HNO3

Hvordan gøres dette? Bette syre er stærke, så jeg kan let regne mig frem til deres pH-værdi hver især, men hvad bliver pH-værdien for opløsningen?=

Eller 100mL rent vand tilsættes 10mL HCL hvad bliver pH-værdien?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2011 af mathon

               summen af stofmængderne af H3O+   befinder sig i fællesvoluminet 0,140 L

                   beregn
                                        [H3O+]blanding

                   dernæst
                                        pHblanding = -log([H3O+]blanding)
                                       


Svar #2
21. juni 2011 af Matematikgym (Slettet)

tak, men..

Koncentrationen af H3O+ i koncentrationen må være 0.004M + 0.0015M*2.5 (da der var 100mL HCL og kun 40 mL HNO3) ikke sandt?
 

så -log(.00775)=2.1107

Men beregner man pH-værdien hver for sig, giver de begge noget der er højere end 2.1107.. hvad er min fejl=


Svar #3
21. juni 2011 af Matematikgym (Slettet)

Flot!! jeg er dårlig.. tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2011 af mathon


      før:
            HCl:
                         pH = -log(0,0040) = 2,40

            HNO3:
                         pH = -log(0,0015) = 2,82

H3O+:

      efter:

            HCl:
                          n1 = (0,100 L) · (0,004 mol/L) =   0,0004 mol

            HNO3:
                          n2 = (0,040 L) · (0,0015 mol/L) = 0,00006 mol

                          nblanding = n1 + n2 =                   = 0,00046 mol

                          cblanding = (0,00046 mol) / (0,140 L) = 0,003286 M

                          pHblanding = -log(0,003286) = 2,48

    

                        


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.