Studievalg og videregående studie

Valg af uddannelse? Mennesker?!

28. juni 2011 af hello3 (Slettet)

 Hej brugere!  

Jeg har afsluttet 3.g med et snit på 9 og vil gerne studere psykologi på SDU - her ligger snittet fra 2010 på 9,3; tror i snittet ryger ned i år??! 

Udover dette, vil jeg gerne finde uddannelser som minder lidt om psykologi- har i nogle forslag??! 

Er rigtig ked af at jeg ikke har afsluttet med et gennemsnit som rækker :/ 

Please hjælp!! 

Venligst den forvirrede :( 


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. juni 2011 af lexibexi

Uanset hvad skal du skriver psykologi på som din 1. prioritet i tilfælde af at snittet falder. Ellers er ergoterapeut også en muighed. Hvis du er villig til at flytte/pendle, så er RUC et rigtig godt aternativ. Jeg kender fere der efter et par år på RUC har søgt ind på psykologi gennem kvote 2 og er kommet ind!


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. juni 2011 af eksamenshajen (Slettet)

#0

Har du allerede ganget med 1.08 for hurtig studiestart i dit gennemsnit på 9?


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. juni 2011 af Djemba (Slettet)

Sociologi og Antropologi har en del til fælles med psykologi. Men de har meget høje snit - i hvert fald i København. Du kan jo undersøge om det er tilfældet andre steder.

Og du skal rigtig nok skrive psykologi som første prioritet. Du skal nok ikke regne med alt for gode chancer for at komme ind, men i stedet håbe på en standbyplads.


Brugbart svar (2)

Svar #4
29. juni 2011 af Pernille-N (Slettet)

Hvis du er villig til at flytte for uddannelsen, så kunne du søge psykologi på AAU som 2. prioritet.. tror måske, at den er en smule lavere end på SDU?

Ellers kan du også overveje sygeplejerske eller pædagog, som også har fællestræk med psykologien. Som sygeplejerske kan du finde et job som psykiatri sygeplejerske og efter endt bacheloruddannelse som pædagog kan du evt. læse en kandidatgrad i pædagogisk psykologi (dette giver dog ikke titlen psykolog).

Held og lykke med at blive optaget på psykologi :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
29. juni 2011 af Mundo

Er dit snit på 9 før eller efter du har ganget med 1,08?

Hvis psykologi er det, du helst vil, kan du jo søge psykologi på flere forskellige universiteter, og du kan også søge stand by-plads, sådan at du måske kommer ind året efter.

Ellers ligner socialrådgiver-uddannelsen også psykologi på nogle områder.


Brugbart svar (2)

Svar #6
01. juli 2011 af eksamenshajen (Slettet)

#5 Du skriver: "Ellers ligner socialrådgiver-uddannelsen også psykologi på nogle områder"

Hvilke måder, er det???


Brugbart svar (2)

Svar #7
01. juli 2011 af MaryFont (Slettet)

Jeg vil også sige pædagogi men lige nævne at det nok vil være en fordel at læse det på uni og ikke som proffesionsbachelor, da jeg mener (men er ikke sikker) at det på uni er mere teoretisk og derfor ligner mere psyko, og derfor tror jeg måske at der er god chance for at du kan meritoverføre nogle fag, hvis du senere kan og vil skifte til psykologi... Så har jeg hørt at audiologopædi har en del psykologi, men det er måske nok for "snævert" et studie for dig...? Held og lykke med det, du skal nok finde en løsning :)


Brugbart svar (2)

Svar #8
03. juli 2011 af Mundo

#6 - Jeg mener bare, at det ligner på den måde at man skal lære at tale med en klient, og de har også en del psykologi i løbet af deres studietid. Men det er der sikkert også hvis hun vælger sygeplejerske eller pædagog. Men jobbet som socialrådgiver tror jeg minder mere om jobbet som psykolog, end jobbet som sygeplejerske eller pædagog gør.


Skriv et svar til: Valg af uddannelse? Mennesker?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.