Matematik

hjælp til ligninger !

28. juni 2011 af muna22 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 hej alle sammen. nogle der kan hjælpe mig med at regne ligninger ud ?!!!

feks.

5x+4=20-3x 

og 

x/3+6=1


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juni 2011 af peter lind

se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. juni 2011 af Krabasken (Slettet)

Saml led med x på venstre side af lighedstegnet

Saml led uden x på højre side

Reducér

Så ender du med x =


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. juni 2011 af 215 (Slettet)

 for at kunne løse en ligning skal man isolerer X og derved definerer x..
Jeg vil ikke være irreterende men synes selv, at du skal prøve at løse den.. den er simpel nok.. bare tænkt på simple regneregler med at du lægger +3x på begge sider, og trækker -4 fra på begge sidder, også har du næsten defineret x..


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. juni 2011 af mullefilump (Slettet)

Jeg tænker altså sålede ved f.eks. denne ligning:

5x+4=20-3x

Jeg skal samle alle x'erne på den ene side af lighedstegnet og det andet på den anden side.

Da de 5x allerede står det rigtig sted, er det de -3x jeg skal flytte. Som huskeregl er det at når et x rykkes over lighedstegnet ændres fortegnet - eller du lægger til eller trækker fra. Da jeg altså flytter -3x over lighedstegnet bliver det til +3x.

Der står nu:

5x+3x+4=20

Nu vil jeg have flyttet de 4, således at jeg kan isolere x. Jeg gør dette på samme måde (da 4 flyttes over lighedstegnet bliver det til -4 da jeg ændre fortegn):

5x+3x=20-4

8x=16

Jeg dividere nu med hinanden for at isolere x:

8x/8=16/8

x=2 og dermed er ligningen løst.

Håber du kunne bruge forklaringen :) :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. juni 2011 af Krabasken (Slettet)

- Og mht. den anden ligning:

Flyt 6-tallet over som -6 på den anden side

Reducér højre side

Gang begge sider med 3

x = ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. juni 2011 af Krabasken (Slettet)

# 1

Peter - dit link virker tilsyneladende ikke - ?

Hilsen /Stoney


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. juni 2011 af 215 (Slettet)

 #6 ?
Det virker da ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. juni 2011 af Krabasken (Slettet)

# 7

Brug af linket udløser følgende besked:

"Vi kunne ikke sende dig tilbage til randers-hf-vuc.dk  


Internet Explorer har afbrudt gendannelsen af dette websted.

Der er tilsyneladende et vedvarende problem med webstedet."
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. juni 2011 af 215 (Slettet)

 Nu er Internet explorer ifølge mig noget lort.. 
Jeg bruger Google Chrome.. og jeg kan godt komme ind med chrome..

Men ja.. explorer giver den fejl :P


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6, #7

Ja, linket virker fint.


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. juni 2011 af Krabasken (Slettet)

Godt, vi er enige ;-)

Tak for hjælpen

/ St'y


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. juni 2011 af YesMe (Slettet)

Det eneste ting du skal vide, er at samle tallene og x'er på hver sider.

5x + 4 = 20 - 3x    .. lad x'er stå på venstre side og tallene på høje side

5x + 3x = 20 - 4    .. løs så, hvad det blir.

8x = 16                 .. der er for mange x'er, derfor skal du finde én x ved at dividere med noget på begge sider.

x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. februar 2013 af maydaymatematikdk (Slettet)

Prøv og tjek min video ud omkring ligninger: :)

https://www.youtube.com/watch?v=sOF6c7_RUIE

Mvh.

Maydaymatematik.dk

 

 


Skriv et svar til: hjælp til ligninger !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.