Matematik

reduktion

30. juni 2011 af Kristina0 (Slettet)

er der nogen der kan forklar mig hvordan jeg kan reducere dette regnestykke : (x+t)/(x*t)/(x+t).


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. juni 2011 af SuneChr

Man kalder et sådan udtryk for "brøks brøk" - idet der er to brøkstreger.

Udtrykket er det samme som    [ (x + t) / (x·t) ] / (x + t)    Tælleren er en brøk for sig. Forkort med (x + t)

            og tilbage har vi  1 / (x·t)  


Svar #2
30. juni 2011 af Kristina0 (Slettet)

ejj hvor simpelt, mange tak :)


Svar #3
30. juni 2011 af Kristina0 (Slettet)

der er lige den opgave hvor jeg ikke kan få facitten til at passe.

((k/m)-(r/m))/((k-r)*m).

først lader jeg (k-r) gå ud med k-r så får jeg m/m =1

men facitten er 1/m2


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. juni 2011 af SuneChr

 [ (k / m)  -  (r / m) ] / [ (k - r)·m ]  = [ ( k - r) / m ] / [ (k - r)·m ]  =  1 / (m2)  =  m-2


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. juni 2011 af mathon

((k/m) - (r/m)) / ((k-r)*m)  =  (((k/m) - (r/m)) / (k-r)) / m
.

...du dividerer med et produkt ved at dividere med hver af faktorerne


Svar #6
30. juni 2011 af Kristina0 (Slettet)

okaay tak ^^


Svar #7
30. juni 2011 af Kristina0 (Slettet)

der er også lige denne opgave hvor jeg får den til p3/m.

og facitten er p/m.

((s*p2)/m + (r*p2)/m)/(s+r)*p


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. juni 2011 af SuneChr

(s·p2 + r·p2) / [ m·p·(s + r) ]  =  p2·(s + r) / [ m·p·(s + r) ]  =  p / m


Skriv et svar til: reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.