Matematik

ligninger !

05. juli 2011 af muna22 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 hej alle sammen håber i kan hjælpe mig ! :D

hvordan regner jeg ??

4*(x+3)=9*(x-2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juli 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gang udtrykkene ud og isoler x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juli 2011 af BabseBritta (Slettet)

Kan da lige oplyse - hvis du stadig er interesseret (?) - at facit er:

4x+12 = 9x-18 (parenteserne er nu opløftet)

4x+12+18 = 9x-18+18 (tallene samles) <--> 

4x+30 = 9x (x'erne samles nu, der hvor der er flest) <--> 4x-4x+30 = 9x-4x <-->

(+)30 = 5*x

(1) x = (30/5) = 6

Der gøres prøve, og 6 indsættes i vores oprindelige udtryk. (6 er altså rigtig ;-))


Skriv et svar til: ligninger !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.