Matematik

HJÆÆLP: Isolering af z ?

11. juli 2011 af -charlotte- (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude -

Er der mon nogen der kan forklare mig hvordan jeg isolerer z?

p = 7 (3 - z) - 2w



På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juli 2011 af peter lind

1) Divider ligningen med 7

2) Flyt leddet med z over på venstre side.

3) flyt p over på højre side.


Svar #2
11. juli 2011 af -charlotte- (Slettet)

tusinde tak. !!
Hvad med :

isoler x i formlen t + 4 = (x+2)(x-3)-x^2 ?

Synes ikke at det virker !


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juli 2011 af peter lind

1. Gang parenteserne ud. brug hertil (a+b)2 = a2+b2 + 2ab

2. flyt -6 over på venstre side.

3. gang ligningen med -1 (eller skift fortegn på begge sider)


Svar #4
11. juli 2011 af -charlotte- (Slettet)

Du skriver at jeg skal dividere lining 1 med 7 ? Hvordan gør jeg? hvordan vil det komme til at se ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juli 2011 af SuneChr

# 4 :   p  =  7·(3 - z)  -  2·w    ⇔    1/7 · p  =  (3 - z)  - 2/7·w    ⇔   z  =  3  - 1/7·p  - 2/7·w

Ganges eller divideres med samme tal på begge sider, skal alle led ganges eller divideres med tallet.


Skriv et svar til: HJÆÆLP: Isolering af z ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.