Fysik

Spænding (V) og strømstyrke (A)

12. juli 2011 af anonym000

 Hej

Lad os sige at en mand rør ved nogen elektrisk, som han ikke skal, hvad kan slå ham ihjel høj V eller høj A. ?

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. juli 2011 af mathon

strømmen, I, skal såmænd ikke være så stærk

     cirkavirkninger                             giver:
                              0,2 mA - 0,3 mA             et let stød
                              0,7 mA - 1 mA                let smerte
                              5 mA - 15 mA                 ubehageligt stød
                             15 mA - 19 mA                muskellammelser
                              20 mA                            ødelæggelse af væv og blodkar
                              60 mA - 70 mA               dødelig udgang

                       I = U/R

hvor
                       R afhænger af personens korpus, underlagets materiale og fugtighed
                 

jo højere spænding desto stærkere strøm


Svar #2
12. juli 2011 af anonym000

 Spænding = antal elektroner ?

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. juli 2011 af kieslich (Slettet)

Strømstyrke = antal elektroner der passerer et punkt per sekund        Spænding = den energi der er til rådighed til at få elektronerne til at bevæge sig


Svar #4
12. juli 2011 af anonym000

okay

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. juli 2011 af mathon

    spændingsforskel = elektrisk potentiel energi pr. ladning


Skriv et svar til: Spænding (V) og strømstyrke (A)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.