Matematik

Bestem t, vektorer

13. juli 2011 af Sille901 (Slettet)

 Hej igen :)

Nu sidder jeg med endnu en opgave som driller.. 

Den lyder: 

Der er givet to vektorer:

á = 3           og           ´b = 2

       t                                   5

Bestem t, når vinklen mellem de to vektorer á og ´b skal være 30 grader..

Hvordan gør jeg det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juli 2011 af Stevenn (Slettet)

Løs |a| |b| cosv = a • b mht. t.


Svar #2
13. juli 2011 af Sille901 (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. juli 2011 af Stevenn (Slettet)

|a| og |b| betegner længderne af vektorerne a og b, mens a • b betegner skalarproduktet mellem vektorerne a og b.

|a| = √(3^2+t^2)

|b| = √(2^2+5^2)

a • b = 3*2+5t

Løs √(9+t^2)√29cos(30) = 6+5t


Svar #4
13. juli 2011 af Sille901 (Slettet)

 Super.. Tak.. 

Kan jeg ikke bare solve det, eller?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juli 2011 af Stevenn (Slettet)

Jo, hvis CAS-værktøj er tilladt :-)


Svar #6
13. juli 2011 af Sille901 (Slettet)

 det er det.. Men kan ikk finde ud af at indtaste det på lommeregneren. den siger det ikke findes.. 

Gør således: solve(√(9+x^2)√29cos(30)=6+5x,x)

Den gider ikke rigtig.. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juli 2011 af SuneChr

Du vil lære meget mere håndtering af ligninger ved at smide lommeregneren væk for en stund.

cos 30o = ½·√3      Så har du:    √(9 + t2)·√(29)·½·√3  =  5·t + 6 .  Gang først med 2 på begge sider. Der må kvadreres på begge sider, når de begge er ≥ 0 .     Forudsætning:   t  ≥  - 6/5


Svar #8
13. juli 2011 af Sille901 (Slettet)

 Får svaret til -1,2 .. Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. juli 2011 af SuneChr

# 7 og 8 :    Højresiden vil give 0. Ligner venstresiden et 0 ?  Er dette t så sandsynligt?


Svar #10
13. juli 2011 af Sille901 (Slettet)

 Forstår simpelthen ikke opgaven så .. :/


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. juli 2011 af SuneChr

# 7 : Efter der er ganget med 2 på begge sider, kvadreres på begge sider. Alle rodtegnene forsvinder så, og på højre side fås et udtryk "i anden" efter kvadreringen. Reducér, til du ender med en simpel 2.gradsligning. Den har godt nok store tal, men her kan du med fordel bruge lommeregner. Der er to rødder, den ene er  <  - 6/5  så den dúr ikke. Den anden ligger et sted imellem +2 og +3 .
 


Skriv et svar til: Bestem t, vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.