Matematik

Hjælp til TI Interactive - forskrift

19. juli 2011 af -charlotte- (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kære medstuderende-

Jeg er igang med matematik på B niveau og regner i øjeblikket med TI og jeg ANER ikke hvad jeg skal gøre!

opgave: Parablen er givet ved forskriften : f(x)=-x^2 + x + 20

Bestem parablens skæringspunkter med førsteaksen .

Piece of cake hvis den skal regnes i hånden - men hvordan løser jeg opgaven i TI interactive?



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juli 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

Hvis du vil have et direkte resultat kan du skrive det sådan her (Jeg går ud fra at TI interactive har samme system som Ti-nspire)

 solve(0=x^2+x+20,x)


Svar #2
19. juli 2011 af -charlotte- (Slettet)

false, skriver den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juli 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 har du skrevet det op præcis som et står der? med komma, og ikke decimal tegn mellem 20 og x, også?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juli 2011 af Krabasken (Slettet)

Det skal være DET STORE KOMMA!


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juli 2011 af kieslich (Slettet)

og så skal det være    solve(0=-x^2+x+20,x)    husk '-'


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. juli 2011 af Krabasken (Slettet)

- og det skal være det særlige minus i parentes - ikke det sædvanlige minus ;-)


Skriv et svar til: Hjælp til TI Interactive - forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.