Matematik

Differentialregning - hjælp!!

23. juli 2011 af 85anne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har flg. opgave: f(x) = ln(x2+2)

find f'(x).

I flg. facitlisten skal den give 2 x/x2+2.

Forstår ikke rigtig, hvordan de kommer dertil!

Jeg ved at f'(x) til ln(x) er 1/x. Men resten forstår jeg ikke helt... undskyld hvis jeg spørger dumt. Håber I kan hjælpe mig.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juli 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Brug reglen for differentiation af en sammensat funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juli 2011 af ThymsB (Slettet)

 Brug Ti-Interactive.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juli 2011 af SuneChr

# 2 :   For at fremme forståelsen af differentieringen af en sammensat funktion er det en meget dårlig idé at lade maskinen gøre arbejdet. Det lærer man ikke meget af men kan blot læne sig tilbage og sige TAK til sin maskine. Brug dét, som # 1 har skrevet.

Reglen er:        h (x)  =  f ( g(x) )   ⇒   h' (x)  =  f '( g(x) ) · g' (x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. juli 2011 af mathon

                 f(y) = ln(y)                                 
                 g(x) = y = x2+2                         

     f differentieres med hensyn til x

                 f '(y) = f '(y)·y ' = f '(g(x))·g '(x)                prøv resten selv...


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. juli 2011 af Krabasken (Slettet)

# 0

Pga. typografien her på SP, er det vigtigt for kommunikationen, at du bruger parenteser.

Hellere for mange end for få.

Eksempelvis burde du skrive dit facitliste-facit  (2x) / (x2+2)

;-)


Skriv et svar til: Differentialregning - hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.