Matematik

Gange Parenteser

30. juli 2011 af Gustav15 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

(x+3)(x+1)

får det til x2 + 4x + 3

Facit er dog ikke enig som er x2 + 4x + 4

(y-4)(1-y)

Får det til 5y-y2+4

Facit er -y2 + 5y - 4

(q+1)(1-q)

Får det til 2q - q2 + 1

facit er -q2 + 1

hjælp mig :D har tydeligvis misforstået noget indenfor reglerne, de her 3 var forkerte mens 3 andre var rigtige.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. juli 2011 af peter lind

I den første er dit rigtigt. konstantleddet bliver 3*1 = 3

I den anden konstantleddet bliver (-4)*1 = -4

(q+1)(1-q) = -(q+1)(q-1) = -(q2-1) idet der til sidst bruges reglen (a-b)(a+b) = a2-b2


Svar #2
30. juli 2011 af Gustav15 (Slettet)

tusind tak, kigger på det senere eller imorgen :) så facit er forkert i den første?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. juli 2011 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Gange Parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.