Matematik

BESTEMMELSE AF FORSKRIFT! HJÆÆLP!!

01. august 2011 af -charlotte- (Slettet)

Hej alle.

Jeg har fået stillet nogle opgaver, hvor jeg skal bestemme stamfunktion. Jeg kan bare ikke rigtigt komme igang, da jeg ikke helt ved hvad jeg skal stille op, hvis der står et tal foran x.

Eks. F(x): S (5X^-3) Synes ikke jeg kan finde noget om det i min formelsamling(er!!) eller bøger. Håber der er en venlig sjæl der vil hjælpe.

Mange hilsner

Charlotte


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. august 2011 af mathon

                               f(x) = k·xn

                               F(x) = ∫ f(x)dx = ∫ k·xndx = k·∫ xndx = k·(1/(n+1))·xn+1 + c = k/(n+1)·xn+1 + c

.
         hvor c er en integrationskonstant


Svar #2
01. august 2011 af -charlotte- (Slettet)

Fedt, fedt, fedt ! Men hvad er c ?

Og giver det så (5*x^-2)/3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. august 2011 af mathon

                                   f(x) = 5·x-3

                                   F(x) = ∫ f(x)dx = ∫ 5·x-3dx = 5·∫ x-3dx = 5·(1/(-3+1))·x-3+1 + c = -(5/2)·x-2 + c


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

c er en vilkårlig konstant.


Skriv et svar til: BESTEMMELSE AF FORSKRIFT! HJÆÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.