Matematik

bestemmelse af arealet for punktmængde.

02. august 2011 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej:) nogle som kan forklare mig dette har kun brug for lidt hjælp.

opgaven lyder sådan:

der er givet en funktion f(x)=x^3-4x-

Grafen for f(x) afgrænser sammen med førsteaksen en punktmængde, der har et areal. 

a) bestem arealet af denne punktmængde.

Nogle som kan hjælpe mig med at bestemme grænseværdierne ? for jeg ved godt hvordan  man bestemmer arealet men mangler bare grænseværdierne, hvordan de regnes i hånden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. august 2011 af SuneChr

Hvis funktionen hedder    f(x)  =  x3 - 4·x     ⇔    f(x)   =  x·(x2 - 4)

Nulreglen siger, at  f(x) = 0   ⇔     x  =  0    ∨    x2 - 4  =  0    Så skulle grænserne være let at finde.

Nulreglen siger generelt, at hvis et produkt er = 0, er mindst en af faktorerne = 0.


Svar #2
02. august 2011 af TheLeresa (Slettet)

 tusind tak for hurtig hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. august 2011 af mathon

       bemærk!
                           for 0<x<2 er f(x) < 0                                      (  f(x) = x·(x+2)·(x-2)  )


Skriv et svar til: bestemmelse af arealet for punktmængde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.