Kemi

mængdeberegning ?

04. august 2011 af eliat (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hej jeg har en opgave som lyder således :

en ko frigiver 400 L methan i døgnet. Temperaturen er 24 C og trykket er 1,0 atm (101 kPa)

beregn hvor mange methanmolekyler en ko frigiver på et døgn.

formlen er p*V=n*R*T⇒n=p*V/R*T=1,0atm*400L/R*297,15K

jeg har formlen men det eneste jeg vil nå frem hvordan kommer man frem til R?

håber i uddyber det  :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. august 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

R er en konstant. "Gaskonstanten". Den har forskellige værdier alt efter hvilken enhed du beregner de andre variable i. I din opgave skal du bruge R = 0,082 (L*atm)/(K*mol), idet du beregner dit tryk i atm.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. august 2011 af mathon

                             n = p·V / (R·T)

                             n = (1 atm)·(400 L/døgn) / ((0,082058 atm·L/(mol·K) · (297,15 K)) = 16,4045 mol/døgn

                             N/t = (n/t)·NA = (16,4045 mol/døgn) · (6,02214·1023 mol-1) = 9,87904·1024 døgn-1


Skriv et svar til: mængdeberegning ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.