Matematik

ligning for tangent i punktet (-2,f(-2))

04. august 2011 af kidmartion (Slettet)

 
Forskrift: f(x) = exp (2x) +x3

f ' (x) = e2x +3x2

f(2) = e4 +4 +23

f(2)= e4+4+8

f(2) = e4+36

f ' (2) = e4+36

er det rigtigt ind til videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. august 2011 af mathon

 

          f ' (x) = 2e2x + 3x2


Svar #2
04. august 2011 af kidmartion (Slettet)

 f(2) = 2e4x +8 

er det rigtigt?


Svar #3
04. august 2011 af kidmartion (Slettet)

 nu skal jeg bestemme ligningen for tangenten i punktet (-2,f(-2)):
  hvordan skal det gøres?


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. august 2011 af mathon

 

                                                    f ' (-2) = 2e2·(-2) + 3·(-2)2 = 2·e-4 + 3·4 = 2·e-4 + 12

                                                    f(-2) = e2·(-2) + (-2)3 = e-4 - 8

tangentligning i (-2,e-4 - 8):

                                                    y = (2·e-4 + 12)·(x-(-2)) + e-4 - 8

                                                    y = (2·e-4+12)x + (5e-4+16) ≈ 12,0366x + 16,0916

         


Skriv et svar til: ligning for tangent i punktet (-2,f(-2))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.