Matematik

Hjælp! ligning

25. august 2003 af SP anonym (Slettet)
3 mænd skal krydse en bro på kortest tid.
1. mand kan krydse broen på 10 min.
2. mand kan krydse broen på 5 min.
3. mand kan krydse broen på 2 min.
Der er en cykel til rådighed, hvorpå alle kan krydse broen på 1 min.
Hvad gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2003 af Lurch (Slettet)

jeg ved nu ikke om problemet kan stilles op i en ligning.
Ham på 10min kaldes a, ham på 5 kaldes b, ham på 2 c.
Jeg tror det går hurtigst på følgende måde:
a tager cyklen over, c krydser, cykler tilbage igen, b cykler over, og c krydser.
i minutter,
1+2+1+1+2=7

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2003 af HAP (Slettet)

Nu spørger jeg måske dumt... Men kan de ikke bevæge sig på samme tid?

Hvis 1.mand tager cyklen og de andre går kan det da aldrig komme til at tage mere end 5 min!!!
Altså kun hvis broen er bred nok til at de alle kan gå samtidigt...

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2003 af Lurch (Slettet)

Jeg tror kun der kan gå én ad gangen! Ellers er opgaven jo ret simpel.

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2003 af HAP (Slettet)

Og for at presse den lidt længere ned:

Cykeltid = 0,6923

a = Cykeltid + (1 - Cykeltid) * 10
b = (1 - Cykeltid) + Cykeltid * 5
c = 2

Her vil a køre i 0,6923 minutter før han står af og går resten af vejen... Senere vil b - når han har gået hen til cyklen - stige på den og køre resten af vejen...

a = 3,7693
b = 3,7692
c = 2

Som du så nok kan se vil det hele tage 3,7693 minutter da de alle kan gå samtidigt...

Skriv et svar til: Hjælp! ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.