Kemi

ikke-ækvivalente.Hvorfor

09. august 2011 af uiouio (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan kan jeg se, at de ikke er ækvivalente?

Vedhæftet fil: Opgave 43.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Dine ligninger er forkert skruet sammen. Der gælder

n(H2) = m(H2) / M(H2) og

n(N2) = m(N2) / M(N2)


Svar #2
09. august 2011 af uiouio (Slettet)

UPS!!!!!!!!!!! :) Meget grov fejl


Svar #3
09. august 2011 af uiouio (Slettet)

Vedhæftet fil:Opgave 43.docx

Svar #4
09. august 2011 af uiouio (Slettet)

Hvis de to pågældende stoffer skulle være ækvivalente, så skal mol masserne være ens?


Svar #5
09. august 2011 af uiouio (Slettet)

hvad vrøvler jeg om. Stofmængderne.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du skal betragte, at 3 mol H2 reagerer med 1 mol N2 . Resultatet er stadig, at mængderne ikke er ækvivalente; men argumentet skal være korrekt.


Svar #7
09. august 2011 af uiouio (Slettet)

er ikke helt med?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du har beregnet antallet af mol H2 i 12,5 g H2 og antallet af mol N2 i 25,3 g N2 . Du konkluderer, at fordi de to mol-tal ikke er ens er stofmængderne ikke ækvivalente. Her overser du, at det er 3 mol H2, der er ækvivalent med 1 mol N2 i den pågældende reaktion.

En bedre argumentation er at sige, at 25,3 g N2 svarer til 0,903 mol N2 . Den ækvivalente stofmængde H2 er da 3·0,903 mol H2 , der har massen 3·0,903·2,016 g = 5,46 g , der er forskellig fra de givne 12,5 g H2 .


Svar #9
09. august 2011 af uiouio (Slettet)

Nu er jeg med :=)


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. august 2011 af mathon

se evt.
 

Vedhæftet fil:ækvivalens_1.doc

Skriv et svar til: ikke-ækvivalente.Hvorfor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.