Matematik

Vækstmodeller og regression

10. august 2011 af Whut (Slettet) - Niveau: B-niveau

(PDF) Filen er vedhæftet. I filen består der 8 opgaver. Der er kun 4 opgaver, som jeg ikke forstår rigtigt hvad man skulle (resten kan jeg finde ud af). De opgaver, som jeg ikke kan finde ud af er: 2, 4, 7 og 8.

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Opg.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Lav eksponentiel regression på tallene i tabellen, hvorved konstanterne bestemmes, og disse benyttes til at besvare flere af spørgsmålene. I 8) laves i stedet regression med en potensfunktion. Benyt regressionernes R2-værdier til at afgøre, hvilken af regressionerne, der er bedst.


Svar #2
10. august 2011 af Whut (Slettet)

Opgave 3:     f(x) = 3.0919·10-34·1.04397x     ..  hvor b = 3.0919·10-34   og a = 1.04397

Men i opgave 2 står der at man skulle vise om det kan følge en eksponentiel udvikling. Skal man altså prøve at lave en forskrift til det med uden regression (program)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

I den slags opgaver plejer man at lade x være antallet af år siden det tidligste rstal i tabellen, ikke selve årstallet. Derved får man en værdi for b , der ligger tæt ved tabelværdien i det første r. Værdien af R2 i regressionen antyder kvaliteten af regressionen. jo tættere R2 er på 1,000 , des bedre er fittet.


Svar #4
10. august 2011 af Whut (Slettet)

#3

Er funktionen så dermed f(x) = 1948.38·1x ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt. Den værdi, du fandt for a i #0, er korrekt. Det er værdien for b, der ændres, når man regner x til 0 ved år 1948:

f(x) = 781,3·1,04397x ,

hvor x er antal år efter 1948 .


Skriv et svar til: Vækstmodeller og regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.