Matematik

At dividere med 0, ....

11. august 2011 af CookieXD (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej Allesammen.

Jeg stødte på flere spørgsmål med, at dividere med tal og kommaer.
Ligesom 3:01 eller 5:0,2 og  jeg har bare ikke lært at dividere med 0, et eller andet.
Jeg kan dividere, også med kommaer,  men ikke med et nul foran.

Så håber at nogen vil hjælpe mig, at forklare mig hvordan det regnes ud.

På forhånd, Tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. august 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

3/0.1 betyder groft sagt at du skal gange tallet med 10.

jeg laver lige et par eksempler, det kan være det hjælper.

3/1 = 3 (3 skal deles med 1, derfor kan 1 få 3, og derfor giver det 3.)

3/0.5 = 6 (fordi der kun er halvt så mange at dele med kan de få dobbelt så meget, giver det mening)

3/0.1 = 30 (fordi der kun er en tiendedel af at dele mellem kan de få ti gange så meget)

Giver det mening? Ellers er der nok andre der kan forklare det bedre.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. august 2011 af emul0c

Du dividerer blot på samme vise som hvis der ikke havde været et nul foran :-)

Alternativt kan du gange op med 10 hvis det er et enkelt decimal-tal, så du får et ikke-decimaltal.

F.eks. vil 5 / 0,2 = 50 / 2


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. august 2011 af SuneChr

Eksempel:    0,123/ 0,456    Forlæng med 1000,  så fås:    123/456

3/01  =  3/1  =  3

5/0,2  =  50/ =  25     Er forlænget med 10 for at få nævneren som et helt tal.

Normalt skriver man ikke 0 foran et tal.


Svar #4
11. august 2011 af CookieXD (Slettet)

Tak


Svar #5
11. august 2011 af CookieXD (Slettet)

TUSIND tak ... :D


Skriv et svar til: At dividere med 0, ....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.