Matematik

Overfladeareal udtryk ved x og y

11. august 2011 af Pavlov (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg var op til matematik B eksamen i dag, og der er en opgave som jeg er lidt i tvivl om jeg har lavet rigtige, nemlig opgave 13a, som lyder.

En klods har kvadratiske endeflader med siden x og længden af klodsen er y.

Bestem klodsens overfladeareal udtrykt ved x og y.

jeg valgt af sige den var: Ov(x)=4*y*x+2*x*y

Er det rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 jeg forstår ikke helt at du deler den op, men i princippet er det rigtigt.

Klodsen har 6 flader, derfor er overfladen A = 6*x*y, som er det samme som du skrev.

Men hvis du er lidt smart bemærker du at klodsen har kvadratiske endeflader hvilket betyder at x=y.

Derfor A = 6*x^2

Jeg forstår ikke helt din notation Ov(x), Ov er ikke en funktion af x, den er en funktion af både x og y, som du stiller den op.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. august 2011 af anonym000

 #1
har ret

- - -

...............


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. august 2011 af SuneChr

Klodsen har dimensionerne:  x, x og y.

Overfladearealet må da være:  2x2 + 4xy


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Resultatet i #3 er korrekt. Klodsen har kvadratiske endeflader med sidelængden x, og den har længden y. Overfladen består derfor af 2 kvadrater med sidelængden x, og 4 rektangler med sidelængderne x og y .


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. august 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 Jeg misforstod teksten. Selvfølgelig har #3 ret :)


Svar #6
11. august 2011 af Pavlov (Slettet)

Okay det var så ikke så heldige, men mon ikke jeg får bare et par point for mit svar, men tak for at i tog jer tid til mit spørgsmål.


Skriv et svar til: Overfladeareal udtryk ved x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.