Matematik

Help!!! Reducering!!!

12. august 2011 af 1c09 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan skal man reducere følgende?

(S-T)(S+T)-(S+T)^2+2ST?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Reduktionen forløber således

          (S - T)·(S + T) - (S + T)2 + 2ST

          S2 + ST - ST - T2 - (S2 + T2 + 2ST) + 2ST

          S2 + ST - ST - T2 - S2 - T2 - 2ST + 2ST

          -2T2


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Opgaven rummer de såkaldte "kvadratsætninger" .

Hvis du skulle være interesseret i at vide mere om "kvadratsætningerne", så læs nedenstående link.

http://da.wikipedia.org/wiki/Kvadrats%C3%A6tningen


Svar #3
14. august 2011 af 1c09 (Slettet)

Mange tak for jeres svar, det hjalp på forståelsen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

I stedet for at gange det hele ud kan man med fordel sætte fælles faktorer uden for en parentes:

(S-T)(S+T) - (S+T)2 + 2ST = (S+T)·(S-T -S-T) + 2ST

                                               = -2T·(S+T) + 2ST

                                               = -2ST -2T2 + 2ST

                                               = -2T2


Skriv et svar til: Help!!! Reducering!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.