Kemi

opløsning

12. august 2011 af Bambiiiiiiiiiiiiiiiiii (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der benyttes af en opløsning af kobber(1)sulfat til et eksperiment. Denne er på 0,3 mol og der skal laves 0,6 L. Hvor meget af kobber(1)sulfaten skal man veje af?

Og hvorfor er det vigtigt at man bruger en bestemt slags beholder til forsøget? hvilken?

TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2011 af mathon

      n = V·c

                                                                    vandfrit
      m = n·M = V·c·M = (6 L)·(0,3 mol/L)·(223,158 g/mol)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2011 af Anxyous (Slettet)

Til at lave opløsninger vil man oftest bruge en målekolbe, da denne giver den bedste mulighed for (simpelt) at måle væskens volumen præcist.


Svar #3
13. august 2011 af Bambiiiiiiiiiiiiiiiiii (Slettet)

Mange tak! stoffets formel står ikke i min bog, er der nogen af jer der kender den?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. august 2011 af mathon

 

       kobber(I)sulfat: Cu2SO4

      ofte har man kun adgang til Cu2SO4*5H2O med molmassen 313,2324 g/mol

      

 

 


Skriv et svar til: opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.