Matematik
Integralregning, lidt problemer(indskudsr. redgørelse)
Opgave 5 del 1. (Se link)
Jeg har lidt problemer med disse integralregningsopgaver hvor man skal redegøre...
Det er jo tydeligt at det bestemte integral for O2 som ligger under grafen er negativ og O1, O2's areal ikke er det samme som det bestemte integral af ∫4-4f(x)dx.
Hvordan redegøre jeg for det, slavisk/matematisk.
Integrere jeg f(x), beregner integralet, og bruger indskudsreglen for at visse det ikke er det samme? ELler hvordan. Jeg vil være meget taknemlig for en slavisk/matematisk redegørelse.
http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Hhx/090814_opgave_matA_hhx_delproeven_u_hjaelpemidler.ashx
Svar #1
13. august 2011 af mathon
samme problemstilling som
i
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx
A(O1) + A(O2) = -40∫f(x)dx + 04∫-f(x)dx = -40∫f(x)dx + 40∫f(x)dx = 64 + 64 = 128
-40∫f(x)dx + 04∫f(x)dx = 64 + (-64) = 0
Svar #2
13. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
Idet f(x) ≤ 0 på det interval, der svarer til arealet O2 , gælder
A(O2) = - 0∫4 f(x) dx , mens der gælder
A(O1) = -4∫0 f(x) dx
Det er derfor klart, at
A(O1) + A(O2) = -4∫0 f(x) dx - 0∫4 f(x) dx = -4∫4 f(x) dx - 2·0∫4 f(x) dx = -4∫4 f(x) dx + 2·A(O2) ≠ -4∫4 f(x) dx
Svar #3
13. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)
#1 Så burde den satme også sidde fast nu :). Jeg fik forresten det samme resultat før jeg kiggede, tusinde tak for tålmodigheden SKal sikre mig minimum 7-tal til den skriftlig så er jeg tilfreds, så der skal bare ikke være noget tvivl for mig omkring nogen af opgaverne.
Skriv et svar til: Integralregning, lidt problemer(indskudsr. redgørelse)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
