Matematik

♥ Jeg ved det er nemt, men... HJÆLP!

14. august 2011 af NinjaNat (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Davs. Jeg er igang med min matematik færdighed, og er kommet til overslagene. Det er mest a'eren det drejer sig om, men vil ikke også også lige tjekke de andre?♥

Mit spørgsmål er så, i dette overslag er det så nok med at lave 148 om til 150 og beholde 15 som det er?

a) 148*15 = 150*15

b) 265/52 = 250/50

c) 804-98 = 800-100

Venlig hilsen Nat


Svar #1
14. august 2011 af NinjaNat (Slettet)

Please svar.<3


Brugbart svar (2)

Svar #2
14. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Nu har jeg aldrig selv beskæftiget mig med overslag i folkeskolen. Men umiddelbart vil jeg sige at du godt kan regne på den måde, hvis det skal være overslagsregning. I b)'eren ville jeg dog foretrække:

260/50 = 5 (1/5)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2011 af Anxyous (Slettet)

 #2:

Folkeskolelærere er vist uheldigvis ret emsige med overslagsregning, så 260/50 går nok ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Jamen så ville det nok være smart at fastholde de 250/50. Jeg vil ikke gøre mig alt for klog på overslagsregning i folkeskolen.


Svar #5
14. august 2011 af NinjaNat (Slettet)

Okay. Men går det med a'erne at jeg kun laver om på den ene?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2011 af Nilletøz (Slettet)

Når det er overslagsregning i folkeskolen, så skal tallene gå lige op, så det betyder, at der skal siges 250/50. 
Pointen med overslagsregning er, at eleverne skal kunne ændre tallene til størrelser, de kan regne med i hovedet uden notepapir - som de ellers bruger som hjælpemiddel i færdighedsregningen, og som det self. stadig er tilladt at bruge til hjælp, men kan de ændre tallene til størrelser, de kan uden brug af andet end hovedregning, så er det gjort korrekt ^^ 

Lidt uheldigt for dem,  der godt kan regne med de tal i hovedet, der gerne står der i forvejen o.o I was one of them... men vi havde så også mest overslagsregning i forbindelse med plusstykker, så man fik en 'kassebon' og skulle regne sammen :P


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Ja, det vil jeg mene. Hvis du afrunder til 10 eller 20, så bliver resultatet alt for upræcist, også selvom der er tale om overslagsregning.


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. august 2011 af Nilletøz (Slettet)

 #5 kan du regne 150 / 15 ud i hovedet? :) Hvis ja, så behøver du ikke ændre mere :) Og du burde kunne det i hovedet :P 


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. august 2011 af Krabasken (Slettet)

En lille finte mht. overslagsregning:

Skal de to tal plusses eller ganges, skal de helst ændres hver sin vej (opad eller nedad)

Skal de minusses eller divideres, skal de helst ændres samme vej

Det giver lidt bedre præcision ;-)


Skriv et svar til: ♥ Jeg ved det er nemt, men... HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.