Kemi

Mængdeberegninger

14. august 2011 af DermatF (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP har problemer med en opgave håber i kan hjælpe mig lidt.

Hvis vi har reaktionen: Li2O + H2O --> 2 LiOH

og derefter har vi reaktionen: LiOH + CO2 ---> LiHCO3

Hvis vi så antager at n(LiOH) = 4 mol i den første reaktion, vil den tilsvarende være 4 mol i den anden eller 2 mol, da der ikke er et 2 tal foran?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2011 af mathon

 

      samenhængen er så

                                                 2 Li2O  + 2 H2O  ---> 4 LiOH

                                                 4 LiOH  + 4 CO2  --->  4 LiHCO3


Svar #2
14. august 2011 af DermatF (Slettet)

Det forstår jeg desværre ikke så meget af mathon, hvorfor ændrer de ved koefficenterne? Hvis vi ser på min den øverste er tallet 2 repræsenteret foran lithiumhydroxid i den første reaktion, men ikke tilfældet i anden reaktion. Skal jeg så dividere stofmængden (mol) med 2, da tallet 2 ikke er der længere? Please hjælp haster, da opgaven skal afleveres i morgen.

Hvis n(LiOH) = 4 mol i den første, er n(LiOH) = 4 mol = n(LiHCO3) også i den anden? Håber der er forståeligt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2011 af mathon

afstemte mængder:

                                        2 mol Li2O ækvivalerer 4 mol LiOH, som ækvivalerer 4 mol LiHCO3


Svar #4
14. august 2011 af DermatF (Slettet)

Mange tak!

Du styrer!


Skriv et svar til: Mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.