Matematik

Vektorer: Bestem t og s

16. august 2011 af Cartooon (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej
Jeg sidder lige med tre opgaver, som jeg har problemer med..

Første spg.)
AB= (5,12)       c= (t,5)

- Bestem t, så c er vinkelret på AB

Andet spg.)

b= (3,0)           c= (-4,t)

- Bestem t, så b og c er parallelle. 

Tredje spg)

a= (-4,-1)       Og punkterne: P=(-2,3)      Q=(2,4)
- Bestem tallet s så a er parallel med OQ + s b hvor O=(0,0)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2011 af AskTheAfghan

1 spg.)

solve( ABc = 0, t)     dvs..  5·t + 12·5 = 0    ⇔    t = -12

2. spg.)

       Vektor1 = [a1 ; b1]     ...     Vektor2 = [a2 ; b2]

c = [-4; (Δa + b1)] ⇔  c = [-4 ; ( (-4 -3) + 0)]  ⇒  [-4 ; -7]


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#1

Rettelse til 2. spørgsmål)

Når de to vektorer b og c er parallelle gælder at det(b,c) = 0, vi får derfor:

                    b^ • c = 0 ⇔

                    (0,3) • (-4,t) = 0 ⇔

                    0·(-4) + 3t = 0 ⇔

                    t = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

3. spg. mangler en forklaring af, hvorledes vektor b er defineret. Måske der gælder b = PQ ?


Skriv et svar til: Vektorer: Bestem t og s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.