Matematik

Vis lighed

16. august 2011 af pgjSG (Slettet) - Niveau: A-niveau

?=(1-√5)/2

Opgaven lyder:

Vis følgende lighed:

?^2-?=1

Jeg er helt lost og kunne rigtig godt trænge til lidt hjælp :)


Svar #1
16. august 2011 af pgjSG (Slettet)

 hov - spørgsmålstegnene svarer til tegnet phi


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. august 2011 af Walras

?^2-?=1 <=> ?^2-?-1=0 

som er en andengradsligning, der løses, som hvis du havde 

x^2-x-1=0.


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. august 2011 af AskTheAfghan

Φ2 - Φ=1   ⇔   Φ2 - Φ - 1 = 0 ..     , hvor Φ > 0  (én løsning)

Det er en 2. gradsligning du skal løse.

d   =   b2 - 4ac   =   (-1)2 - 4·1·(-1)   =   5

Φ   =   ( -b±√(d) )/ ( 2a )   =   ( -(-1)±√(5) ) / ( 2·1 )   =   ( 1±√5 )/ 2

                  ... da Φ > 0, så er svaret kun ( 1+√5 )/ 2

en.wikipedia.org/wiki/Golden_ratio#Calculation


Svar #4
16. august 2011 af pgjSG (Slettet)

 Tak skal I have! :)


Skriv et svar til: Vis lighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.