Matematik

"Bevis" til Degree og Radian?

16. august 2011 af Whut (Slettet) - Niveau: B-niveau

Findes der nogen bevis til hvordan og hvorfor man konverterer fra Degree til Radian (eller omvendt) ? Jeg har surfet rundt på nettet og kunne desværre ikke finde bevis(erne) til det. Men, jeg forstod godt formlerne.

                                                    θRadian = ( π/180 ) · θDegree

                                                    θDegree = ( 180/π ) · θRadian

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at 360º svarer til 2π radianer. Tænk her på, at omkredsen af enhedscirklen er 2π .


Svar #2
16. august 2011 af Whut (Slettet)

#2

Mange tak, jeg kan godt følge lidt med nu. Kan man så sige, at beviset er sådan her:

                 360º = 2π Rad  ⇔  360º / 2π = Rad  ⇔  180º/π = Rad? Eller mangler jeg noget?

Hvad er det lige radian, der fortæller om? Fortæller den, hvor lang buen (periferien) er eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kan sige, at i enhedscirklen spænder en centervinkel på v radianer over en bue, der har en buelængde på v .


Skriv et svar til: "Bevis" til Degree og Radian?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.