Matematik

Hjælp til ligning

17. august 2011 af idamarieoestergård (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg sidder her og skal skrive rapport i matematik, og er stødt på et problem. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal løse ligningen:

x^2 + ax = b^2
 

Jeg ved, at:
a=8
b=3
x=2.2
 

Den skal løses vha. diskriminant-metoden.

Jeg håber, der er nogle, der kan hjælpe mig!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. august 2011 af 215 (Slettet)

 Ok.. du kan omskrive den ligning du har til en anden gradsligning.. Bogstaverne forvirer dig måske en smule..
x^2 + ax = b^2 <=> x^2 + ax - b^2 =0 <=> ax^2 + bx  - c^2 = 0

så hvis du skal bruge diskriminanformlen er a = 1, b = 8 og C = -(3)^2 = -9, - skal ikke ganges med -, har gjort det for dig
 

så tror jeg du kan resten..


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

         x2 + ax = b2 ⇔ x2 + ax - b2 = 0 ⇔ x2 + 8x - 9 = 0

Diskriminanten:

d = b2 - 4ac = 82 - 4·1·(-9) = 64 + 36 = 100

Løsningen:

x = (-8 ± √(100)) / (2·1) = (-8 ± 10) / 2 = - 9 ∨ 1


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. august 2011 af Euroman28

hvad mener OP med x = 2.2??

x = -9 og x = 1

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.