Matematik

Procentvise stigning

17. august 2011 af hansen_09 (Slettet) - Niveau: B-niveau

når jeg har et udtryk for f(x) der lyder

f(x) = 8 * 1,08^x

vil man så skrive at den procentvise stigning er = 108 % eller at stigningen er = 8 %


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Den procentvise stigning vil være:

r·100% = (a - 1)·100% = (1,08 - 1)·100% = 8 %


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. august 2011 af AskTheAfghan

f(x) = b * ax            ,           hvor a = 1 + ( r / 100% )

f(x) = 8 * 1,08x       ,     a =   1,08  =  1 + ( r / 100% )     ⇔    r = (1,08 - 1)·100%    ⇒  8 %


Skriv et svar til: Procentvise stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.