Matematik

bestem det størst mulige areal af trekanten

17. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

kateterne i en retvinklet trekant er x og 20-x. bestem det størst mulige areal af trekanten.

hvordan kan man det ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Opstil udtrykket for arealet A(x) .

Bestem nu maksimum for A(x) ved at løse A'(x) = 0 .


Svar #2
17. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

jeg har ikke lært om differential regning endnu


Svar #3
17. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

min lærer vil have vi løser den på en anden måde


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Hvilken metode vil din lærer have I benytter?


Svar #5
17. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

det har hun ikke sagt, men opgaven ligger under emnet polynomier.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2011 af SuneChr

I har sikkert gennemgået andengradsligningen og parablens toppunkt. Det må være den metode, der sikkert er tænkt på.

Find så arealet af trekanten udtrykt ved siderne hvori x indgår.  Nåh, det er så allerede gjort for dig i # 7.

Jeg stopper lektiehjælpen hér !


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Udtrykket for arealet bliver

A(x) = (x·(20 - x))/2

        = (-x2 + 20x)/2

        = -1/2x2 + 10x

Du har altså ovenstående andengradsligning.

Benyt nu toppunktsformlen til at finde det størst mulige areal, som skrevet i #6 .


Svar #8
17. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

ja det vil jeg også mene


Svar #9
17. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

ejj mange tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. august 2011 af AskTheAfghan

A(x) = (h·g)/2 = (10x - x2) / 2

ATop(x ; y)    =    ATop( (-b/2a) ; (-D/4a)     , hvor A(x) = ax2 + bx + c    og    D = b2 -4ac


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. august 2011 af AskTheAfghan

#10

Rettelse:

fra (10x - x2) / 2 til 10x - (x2/2)


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#11

 .. som skrevet i #7.


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. august 2011 af AskTheAfghan

#12

Var vist for langsom til at taste ind :)


Skriv et svar til: bestem det størst mulige areal af trekanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.