Matematik

Beregn ukendte værdier af trekant når man får givet en side, en vinkel og et areal

18. august 2011 af joeeey (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg skal finde de unkendte størrelser på en retvinklet trekant, men jeg får givet en side, en vinkel og et areal.

Hvordan skal denne løses ?

C=90o, b=3,79 og trekantens areal = 8,8

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2011 af mathon

                              2T = a·b

                              a = 2T/b

                              c = √(a2 + b2)

                              Aspids = sin-1(a/c) = tan-1(a/b)

                              B = cos-1(a/c) = tan-1(b/a) = 90º - A                           


Skriv et svar til: Beregn ukendte værdier af trekant når man får givet en side, en vinkel og et areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.