Kemi

Afstemning redoxreaktion

18. august 2011 af luffe87 (Slettet) - Niveau: B-niveau


Nogle der kan give et hint til hvordan man afstemmer følgende redoxreaktion?

CaCO3 + HCL --> CaCl2 + CO2 + H2O
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Indfør multiplikatorer

(p1)CaCO3 + (p2)HCL → (p3)CaCl2 + (p4)CO2 + (p5)H2O ,

og opstil ligninger, der udtrykker mængdebevarelse på hver side:

Ca: p1 = p3

C: p1 = p4

O: 3·p1 = 2·p4 + p5

H: p2 = 2·p5

Cl: p2 = 2·p3


Skriv et svar til: Afstemning redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.