Matematik

Behøver hjælp. - Matematik c, maj 2011.

18. august 2011 af Faniii (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa.

Vi har fået udleveret opgavesættet fra 'sidste års' eksamen i matematik c, og jeg er desværre gået i stå ved en opgave om potensfunktioner.

Opgavebeskrivelsen:

For en række dyr har man undersøgt sammenhængen mellem vægten af dyret og vægten af dets hjerne. Sammenhængen kan med tilnærmelse beskrives ved modellen

y = 0,635 · x0,822

hvor x er vægten af dyret, og y er vægten af dets hjerne. Vægtene er målt i gram.

b. Hvor meget skal et dyr veje, for at vægten af dets hjerne kommer over 75 gram?

- Det har været en lang sommerferie, og jeg har glemt alt om logaritmeregnereglen, så jeg har brug for lidt hjælp til at finde x.

På forhånd tak. :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

b. Løs ligningen

75 = 0,635 · x0,822


Svar #2
18. august 2011 af Faniii (Slettet)

Ja, så langt er jeg kommet..

Men som sagt, så har jeg glemt alt om logaritmeregnereglen og kan derfor ikke huske hvordan jeg isolerer x..


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Isoler x i ligningen. Udnyt, at hvis xa = y , gælder x = y1/a , for x, y, a > 0.

x = ( 75 / 0,635 )1/0,822


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Opgaven er identisk med opgaven i følgende tråd:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1053753


Skriv et svar til: Behøver hjælp. - Matematik c, maj 2011.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.