Matematik

Matematik

14. august 2011 af MrsDR (Slettet)

Hej matematik menneskerne der ude, jeg har nogle problemer med disse to opgaver, og jeg håber på at jeg kan få hjælp af en der kan finde ud af dem

ok, opgaverne ser sådan her ud

Jeg skal bestemme hvor langt en mand kan løbe, han har konditallet 55

jeg skal bruge denne sammenhæng K=ax+b

mine a og b ser sådan her ud

K=0,022x+(-10,6)

den anden opgave ser sådan her ud

jeg skal finde ud, hvor meget en dyr skal veje, for at vægten af dets hjerne kommer over 75 gram og jeg skal bruge denne sammenhæng
y=0,635*x0,822

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Den første)

        Løs K(x) = 55                       0,022x - 10,6 = 55 ⇔ x = (55 + 10,6) / 0,022

Den anden)

        Løs y(x) = 75                        0,635·x0,822 = 75 ⇔ x = 0,822√(75/0,635)


Svar #2
14. august 2011 af MrsDR (Slettet)

Jeg ved godt at jeg skal løse dem, men jeg gerne have hjælp til hvordan jeg skal løse dem


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du kan lige selv indtaste den eksakte værdi i #1 på lommeregneren.


Svar #4
14. august 2011 af MrsDR (Slettet)

Jeg har resultaterne, fordi jeg har prøvet med en masse tal men der må da være en måde at finde tallene på end at prøve sig frem


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Løsningerne er jo givet i #1. Du skal så blot beregne talværdierne for løsningerne.


Svar #6
14. august 2011 af MrsDR (Slettet)

ups, min pc viste ikke lige løsninger sorry :)

Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Jeg har lige skrevet det op for dig i #1. I den første opgave, får du:

0,022x - 10,6 = 55 ⇔

x = (55 + 10,6) / 0,022 = 2981,8

I den anden opgave vil du få din ubekendte til:

0,635·x0,822 = 75 ⇔

x = 0,822√(75/0,635) = 331,9


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. august 2011 af mathon

til en orientering     

                                   ...n√(x)  er kun defineret med hel og positiv rodeksponent

                                   men omskrivningen til   x1/n - som regnemaskinen benytter - er defineret for alle værdier af n

 

 

 

 


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.