Matematik

Bevis i differentialregning

18. august 2011 af TildeM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bevise 

2x(i anden - kunne ikke skrive det korrekt)-3x+4 => f’(x)=4x-3

Jeg kan simpelthen ikke få det til at gå op,

Hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyf, at (k·xn)' = k·n·xn-1 og anvend det på hvert led i funktionen.


Svar #2
18. august 2011 af TildeM (Slettet)

 Jeg skal bruge f’(x) = lim?x→0 (f(x+?x)-f(x))/?x ved ikke om det er det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal altså opstille differenskvotienten for f(x) og vise, at den har den angivne grænseværdi.

Beregn

( f(x+h) - f(x) ) / h = ( (2(x+h)2 -3(x+h) + 4) - (2x2 -3x +4) ) / h

Gang ud og reducer.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2011 af mathon

 

               ...hvilket er tretrinsreglen i anvendelse


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2011 af mathon

 

              1)  prøv selv

              2)  tjek evt nedenstående link

 

Vedhæftet fil:tretrinsregel_2.doc

Skriv et svar til: Bevis i differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.