Matematik

optimering

18. august 2011 af turok (Slettet) - Niveau: B-niveau

En mand vil lave en trekantet indhegning til sin hund. Han har 30 m hegn, som han vil fastgøre til de to hjørner af gavlen på sit hus. Gavlen er 10 m bred.
Det viser sig, at han får maksimeret arealet af indhegningen, hvis han laver den ligebenet, hvor de to ben er lavet af hegnet, mens gavlen udgør den tredje side.

a) Hvor stor kan indhegningen blive?

b) Hvor stor bliver vinklen mellem gavlen og hegnet, hvis indhegningen er lavet størst mulig?

c) Hvis manden i stedet havde valgt at bygge en rektangulær
indhegning, hvor stor kunne denne så være blevet?

Nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Trekanten er ligebenet, med grundlinie 10 m og de to lige store sider er hver det halve af hegnets længde. a) Beregn trekantens areal. b) Beregn vinklen ved grundlinien i denne trekant.

c) Beregn siderne i rektanglet.


Svar #2
21. august 2011 af turok (Slettet)

 forestår ikke helt hvad du mener??


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hegnet bruges som de to sider i en trekant, hvor grundlinien er den 10m brede gavl. Hegnet har en længde på 30m, og det skal udgøre de to lige store sider i den ligebenede trekant, så hver af disse sider bliver 15m. Beregn nu arealet af en ligebenet trekant med grundlinie 10m, og hvor de to lige store sider hver er 15m. Beregn dernæst vinklen ved grundlinien i denne trekant.


Svar #4
25. august 2011 af turok (Slettet)

 Forstår ikke helt hvordan man regner det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Start med at lave en tegning. Hvad er det, du helt ikke forstår, hvordan man regner det ud? I a) skal man beregne arealet af en ligebenet trekant, hvor man kender længderne af alle tre sider. Man beregner her højden på grundlinien.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Højden på grundlinien i den ligebenede trekant deler trekanten i to retvinklede trekanter, med hypotenusen 15m og med den korte katete på (1/2)·g = (1/2)·10m = 5m . Højden findes derfor af Pythagoras til

h = √(152 - 52) = √200 = 10·√2 m .

Hundegårdens areal er derfor

A = (1/2)·g·h = (1/2)·10·10·√2 m2  


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Enig med #6.


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2011 af AskTheAfghan

#2 & #4 ..

Andersen11 skrev: "Hegnet bruges som de to sider i en trekant, hvor grundlinien er den 10m brede gavl. Hegnet har en længde på 30m, og det skal udgøre de to lige store sider i den ligebenede trekant, så hver af disse sider bliver 15m. [...]

                         /  \                                                            / |

            15 m   /      \     15 m                             15 m      /   |     ? m

                     /          \                          --->                    /     |        

                   /_______\                                               /____|      

                      10 m                                                  (10/2) m

[...] Beregn nu arealet af en ligebenet trekant med grundlinie 10m, og hvor de to lige store sider hver er 15m. ..."

Forstået nu?


Svar #9
04. september 2011 af turok (Slettet)

Opgave 4:
En mand trækker en slæde efter sig. Han trækker opad i en vinkel på 30° i forhold til vandret. Tyngdekraften på slæden trækker lodret nedad med en kraft på 90 N. Slæden bevæger sig vandret mod højre.
Det oplyses, at kræfter kan betragtes som vektorer, og at summen af alle kræfter angiver, hvilken retning et objekt bevæger sig i.
a) Hvis manden trækker med en kraft på x N, angiv så kraftvektorens koordinater (uden enhed) udtrykt ved x.
b) Hvor stor en kraft trækker manden med, når slæden bevæger sig ligeud.

 

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Se svaret i en anden tråd, du har kørende, hvor du også har formuleret denne opgave uafhængigt af den foregående diskussion i tråden.

Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1055837


Skriv et svar til: optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.