Matematik

Ligninger..

18. august 2011 af floks (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hey!

Jeg sidder lige med denne opgave..  

Hvis f(x)=g(x). 3x+5=4*1,5^x.

Og jeg får et resultat, hvor x=-0,637 v x=3,186 og jeg skal give en geometrisk fortolkning af ligningen og løsningerne til den, hvordan gør jeg så og hvordan vil den muligvis kunne lyde?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis f(x) = 3x+5 og g(x) = 4·1,5x , har du fundet x-koordinaterne til de to skæringspunkter mellem de to funktioners grafer.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. august 2011 af SuneChr

Af # 0 fremgår, at  f(x) = 3x + 5  og  g(x) = 4·1,5x

Hvad er det nærliggende at sige om det grafiske billede af  f og  g, når du har fundet de to x-værdier, du nævner?


Svar #3
18. august 2011 af floks (Slettet)

Jeg tænkte på, at svaret var noget med da -0,637 ikke kan være længden på et hus, så må 3,186 være resultatet..? Men det du, Andersen11, har skrevet er det både et svar på fortolkningen af ligningen og løsningerne?


Svar #4
18. august 2011 af floks (Slettet)

 #2 

At den ene graf er faldende mens den anden er stigende?


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ligningen udtrykker betingelsen for skæring mellem de to funktioners grafer.  Hvis du har yderligere betingelser, f.eks. at negative løsninger ikke kan accepteres, må det så yderligere indgå i overvejelserne.


Skriv et svar til: Ligninger..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.