Matematik

Hvor meget N og kN går der i et Legeme på 100 kg ?

20. august 2011 af joeeey (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Hvor meget N og kN går der i et Legeme på 100 kg ?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Jeg formoder, at du refererer til tyngdekraften på et legeme med massen 100 kg:

Ftyngde = mg

Ftyngde = 100 kg · 9,82 m/s2 = 982 N ≈ 1 kN


Svar #2
20. august 2011 af joeeey (Slettet)

Takker !

Hvad så hvis vi har et legeme med rumfang V=10 m3 og densitet p=2400 kg/m3

Er det så 10 m3 * 2400 kg/m3 =  24 000 kg * 9,82 m/s2 = 235 680 N ≈ 235,7 kN ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Hvis du kender rumfang V og densitet ρ, så benytter du:

Ftyngde = ρ·V·g , hvilket du korrekt har gjort.


Svar #4
20. august 2011 af joeeey (Slettet)

Okay :)

og til sidst hvis vi har en kugleformet legeme med radius 10 cm og en densitet p = 7450 Kg/m3

Rumfanget for en kugle er V = 4/3·π·r3

V = 4/3·π·0,10 cm3

V = 0,4189 m2

0,4189 * 7450 = 3121 * 9,82 m/s2  = 30 645 N ≈ 30,65 kN ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Tyngdekraften på et kugleformet legeme, vil være:

Ftyngde = ρ·4/3·π·r3·g

Ved indsættelse af værdier, fås:

Ftyngde = 306,4 N ≈ 0,3 kN

Du skal i dine egne beregninger huske at opløfte r = 0,1 m i tredje potens.

Du har i øvrigt også forkerte enheder. Husk at V = m3.


Svar #6
20. august 2011 af joeeey (Slettet)

Ja okay

TAK FOR HJÆLPEN ! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. august 2011 af mette48 (Slettet)

#2 du misbruger dine lighedstegn

Er det så 10 m3 * 2400 kg/m3 = 24 000 kg * 9,82 m/s2 = 235 680 N ≈ 235,7 kN ??

Du mener vel ikke at første del af ovenstående er lig sidste del. Vel!

Del det på 2 linier

Er det så 10 m3 * 2400 kg/m3 = 24 000 kg

24 000 kg * 9,82 m/s2 = 235 680 N ≈ 235,7 kN ??

Du laver tilsvarende fejl i #4 hvor du også har forkert enhed på rumfanget


Skriv et svar til: Hvor meget N og kN går der i et Legeme på 100 kg ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.