Matematik

er det rigtigt beregnet ?

20. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

I en retvinklet trekant er den længste katete 7 enheder længere end den korteste katete og hypotenusen er 1 enhed længere end den længste katete.
Bestem længden af den korteste katete.
___________

(8+x)2-(7+x)= x2 = x

håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2011 af Walras

Korteste kartete: x

Længste kartete: (x+7)

Hypotenuse: (x+8)

x^2+(x+7)^2=(x+8)^2 <=> x^2=(x+8)^2-(x+7)^2

kan du godt vælge at skrive den. Men du skal opløse parenteserne ved at benytte dine kvadratsætninger, så du til sidst kan finde x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Ved brug af Pythagoras' læresætning:

x2 + (x + 7)2 = (x + 8)2

x2 + x2 + 49 + 14x = x2 + 64 + 16x

x2 - 2x - 15 = 0

Løs nu ovenstående andengradsligning.


Svar #3
20. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

nårrh okay, mange tak :)


Svar #4
20. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

kan det passe at den korteste katete er 3,87?


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Når du løser andengradsligningen i #2, så får du ikke 3,87. Hvad har du gjort?

Du skal bare anvende din normale løsningsformel til andengradsligningen. Heri indgår diskriminanten, hvis du husker.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2011 af Walras

#4 Nej.. Du skal gerne ende ud med to heltallige løsninger, hvor den ene er negativ og den anden er positiv. Du skal bruge den positive, da en katete altid er positiv i egenskab af at være en længde. Men 3,87 er ikke korrekt.


Svar #7
20. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

det viste sig at være en tastefejl. jeg fik den til 5 nu, er det rigtigt ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. august 2011 af Walras

Korrekt!


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Sådan!


Svar #10
20. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

:)


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. august 2011 af marielouisea (Slettet)

 hej.

hvordan udregnes: x^2 + x^2 + 49 + 14x = x^2 + 64 + 16x 

til: x^2 - 2x - 15 = 0 ??? 


Brugbart svar (1)

Svar #12
23. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#11

         x2 + x2 + 49 + 14x = x2 + 64 + 16x

         x2 + x2 + 49 + 14x - x2 - 64 - 16x = 0

         (x2 + x2 - x2) + (14x - 16x) + (49 - 64) = 0

         x2 + (14x - 16x) + (49 - 64) = 0

         x2 - 2x + (49 - 64) = 0

         x2 - 2x - 15 = 0


Skriv et svar til: er det rigtigt beregnet ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.