Matematik

Linjer

21. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

En linje går gennem P (-4,2) og Q(2,6) . Find linjens hældning, og angiv derefter en ligning for linjen.

Jeg har fået ligningen y= 2/3x+3 1/3

men grafisk får jeg y= 2/3x+ 4 3/4

Hvad har jeg gjort forkert? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2011 af Anxyous (Slettet)

 Prøv at indsætte et punkt i din forskrift, og se, hvilket resultat der passer.


Svar #2
21. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Jeg har punkterne K (-3,10) og L(4,-1) og dem skal jeg skrive på formen y-yo=a(x-xo

jeg får,

y-10= -1 4/7( x-(-3))

Så står der at jeg skal skrive ligningen på formen ax+by+c=0, idet a, b og c ønskes angivet som hele tal og her går jeg i stå for jeg ved ikke hvad a, b og c står for og derfor kender jeg ikke metoden til at udregne dem. 


Svar #3
21. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Det har jeg gjort,

y=ax+b

6=2/3*2+b

og jeg får,

y= 2/3x+3 1/3 


Skriv et svar til: Linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.