Matematik

hvordan finder man den modstående katete til v?

21. august 2011 af AceKace (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heej (:

Jeg har brug for noget hjælp til en aflevering (:

Jeg kender vinkel A, som er 3,2 grader, så kender jeg hypotenusen/c som er 4,2. hvordan udregner jeg så den modstående katete/b? 

tak på forhånd :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Den modstående katete i forhold til hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2011 af AskTheAfghan

#1

Det må være den modstående katete for vinklen B.

Svar:   sin(B) = b/c    ⇔   b = sin( 180 - (3.2 + 90) ) · 4.2            eller...

           cos(A) = b/c   ⇔   b = cos(3.2) · 4.2


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Ja, det er nok rigtigt. Men hvis det var den modstående katete a, skulle sin(v) anvendes, således at:

                                                      sin(A) = a/c   hvor   a = sin(A)·c


Svar #4
21. august 2011 af AceKace (Slettet)

 super tak for svarende (: 

tror det er den første ligning fra svar#2, men hvad er forklaring på det?:) er det fra en bog du har det eller dine egne noter?(:


Svar #5
21. august 2011 af AceKace (Slettet)

 har fundet ud af det (: 

tusind tak for hjælpen begge to(:


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Sådan er sinus og cosinus defineret gennem enhedscirklen.


Skriv et svar til: hvordan finder man den modstående katete til v?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.