Matematik

Matematik - Lineære funktioner

22. august 2011 af FisseMikepåHormoner (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hello everyone.

Jeg har et spørgsmål til hvordan man løser en opgave.

Hans Bendtsen regner med, at de samlede årlige omkostninger ved at køre i sin bil, kan bestemmes ved funktionen f med forskriften

a) Tegn grafen for f.

Hvor store er de samlede årlige omkostninger ved et årligt kørselsbehov på 10.000 km?
1,80*10000+1200=19200 kr.

Så langt så godt, så kommer den del af opgaven jeg har vanskeligheder med.

Lad g(x) være de samlede årlige omkostninger pr. kørt km, når x er det årlige antal kørte km.

Bestem en forskrift for g.

Hvor mange kilometer skal der køres om året, for at de samlede årlige omkostninger pr. kørt km er 2 kr.?

Er der nogen der har nogen idé om hvordan man når frem til forskriften for g?

På forhånd tak for hjælpen.

Med venlig hilsen

FisseMikePåHormoner


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2011 af mathon

 

                  g(x) = f(x)/x = (1,8x +1200)/x = 1,8 + (1200/x)    x>0

 

 

 


Skriv et svar til: Matematik - Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.