Matematik

Løs ligningssystemet

24. august 2011 af kenkari (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen.

Jeg er lidt forvirret over denne opgave, men har jeg gjort det rigtigt?

Løs ligningssystemet: 2x+5y=8 og x-3y=-7

- Vi får x til at stå alene i den 2. ligning:

x-3y=-7

x=3y-7

- Og indsætter i den 1. ligning:

2x+5y=8

2(3y-7)+5y=8

10y-14=8

10y=8+14

10y=22

y=12

- Når y er fundet, kan x også findes:

x=3y-7

x=3*12-7

x=29

Håber på hjælp om det er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Nej, det er ikke helt korrekt. Se følgende anvendelse af substitutionsmetoden, hvor y-værdien først bestemmes:

       2x + 5y = 8

       2(3y - 7) + 5y = 8

       6y - 14 + 5y = 8

       11y = 22

        y = 22/11 = 2

Dermed bliver x-værdien:

       x = 3y - 7 = 3·2 - 7 = 6 - 7 = -1


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2011 af mathon

   I:    2x + 5y = 8
   II:    x - 3y = -7
                                           II multipliceres med -2 og kaldes III

   I:    2x + 5y = 8
   III:  -2x + 6y = 14                                        I og III adderes

         11y = 22

          y = 2                                                   som indsat i   II:    x - 3y = -7    giver

          x - 3·2 = -7

          x - 6 = -7

          x = -1


Svar #3
24. august 2011 af kenkari (Slettet)

tusinde tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2011 af Chrz (Slettet)

 Lol kenny :D


Skriv et svar til: Løs ligningssystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.