Matematik

To ligninger med to ubekendte

25. august 2011 af NS123 (Slettet)

 Kan simpelthen ikke komme fordi denne her:

2x-3y=4
-3x+2y=-1

-3x+2y=-1
2y=-1+3x
y=-1+3x/2

Men hvordan kommer jeg videre fra denne brøk? Eller har jeg gjort det helt forkert fra starten?

På forhånd tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

Der er 3 muligheder:

1. Lige store koeffienters metode

2. grafisk løsning

3. Substitution

Brug f.eks. nr. 1 ved at gange med 3 i hele den ene ligning og 2 i den anden på følgende vis:

2x-3y=4
-3x+2y=-1

2(2x-3y)=4*2
3(-3x+2y)=-1*3

4x-6y=8

-9x+6y=-3

4x-6y-9x+6y=8-3

-5x=5

x=-1

 Nu kan vi bruge subsitution for at finde y ved at sætte i en af ligningerne 4x-6y=8 eller -9x+6y=-3

4 *(-1)-6y=8

-6y=12

y=-2


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2011 af SuneChr

   (I)       2x - 3y   =  4

   (II)    - 3x + 2y  =  - 1

Gang (I) med 2 og gang (II) med 3 og læg (I) og (II) sammen, så y forsvinder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2011 af mette48 (Slettet)

2x-3y=4
-3x+2y=-1

-3x+2y=-1
2y=-1+3x
y=-1+3x/2

indsæt -1+3x/2 i stedet for y i den første ligning


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.