Matematik

Lave en ligning

25. august 2011 af MrEr (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Søren har 18 stole ialt. Nogle af stolene er røde, andre sorte. Han har fire flere af de sorte end af de røde. Hvor mange stole har søren?

Det er jo meget nemt, men for dette skal jeg lave en ligning, hvorpå man kan løse den, i sig selv er det jo meget simpelt.
Hjælp tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

        antal sorte = (4 + r)

        antal røde = r

                                         derfor fås ligningen  

                                                      18 = (4+r) + r


Svar #2
25. august 2011 af MrEr (Slettet)

 Kan du uddybe, hvad er "r"? antal af sorte stole?

Og tusind tak, nu giver det mening!


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Kald antallet af røde og sorte stole for henholdsvis r og s.

Der skal i alt være 18 stole:   r+s = 18

Der er 4 flere af de sorte end af de røde, dvs   s = r + 4

Løs nu systemet af de to ligninger.


Svar #4
25. august 2011 af MrEr (Slettet)

 Det var også hvad jeg fandt frem til, men det virkede for nemt, men siden i begge er delvist enige, så er det nok til mig, tusind tak ! 
 :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Vi (#1 og #3) er begge helt enige. Det står tydeligt forklaret i #1, at r er antallet af røde stole.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Bogstavet "r" angiver de røde stole, som Andersen11 også understreger i #5.


Svar #7
25. august 2011 af MrEr (Slettet)

 Ikke for at virke som en idiot, man kan i hjælpe med en opgave mere, jeg forstod ikke hvordan disse opgaver skulle løses, så sidder i en lille klemme! undskylder mange gange besværet.

Når 3 tal lægges sammen to og to, fås resultaterne; 38, 44 og 52. 
Hvad er det største af de 3 oprindelige tal.

Der skal igen laves en ligning, kan i evt komme med en metode hvorpå jeg kan gøre det selv med andre opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Kald tallene x, y, og z. Så giver oplysningerne (læs opgaven)

x + y = 38  (summen af to af de tre tal)

x + z = 44  (summen af et andet sæt af to af de tre tal)

y + z = 52  (summen af det sidste sæt af to af de tre tal)

Løs ligningssystemet af de tre ligninger.


Skriv et svar til: Lave en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.