Kemi

Koncentration

25. august 2011 af Faka (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey allesammen. Er der nogen der kan hjælpe med følgende opgave:

Hvad er kloridion koncentration [Cl-] i en opløsningen fremstillet ved blanding af 275 mL 0,140 M KCl og 555 mL 0,435 MgCl2 . Det antages at voluminer er additive.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2011 af mathon

 

         blandingsvolumen
                                         Vbl = (275 + 555) mL = 830 mL = 0,830 L

 

        275 mL 0,140 M KCl indeholder:

                                        n(Cl-) = n(KCl) = V·c = (0,275 L)·(0,140 mol/L) = 0,0385 mol

        555 mL 0,140 M KCl indeholder:

                                        n(Cl-) = 2·n(MgCl2) = 2·V·c = (0,275 L)·(0,435 mol/L) = 0,48285 mol

        blanding
                                        n(Cl-)bl = (0,0385+0,48285) mol = 0,5214 mol

                                        c(Cl-)bl = n(Cl-)bl / Vbl  =  (0,5214 mol) / (0,830 L)  = 0,628 M
                                                                      


Svar #2
25. august 2011 af Faka (Slettet)

 Hvorfor skal man gange MgCl2' koncentration med KCl volume for at finde n(Cl-)?


Svar #3
25. august 2011 af Faka (Slettet)

 Og hvorfor ganger man med 2, det står med fed skrift ..


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. august 2011 af mathon

 

             ...fordi ét molekyle MgCl2 indeholder 1·2 Cl-atomer

                         2 molekyler MgCl2 indeholder 2· 2 Cl-atomer
      .....

                         n mol MgCl2 indeholder n· 2 Cl-atomer = (2·n) Cl-atomer


Svar #5
26. august 2011 af Faka (Slettet)

 Okay.. 

I denne sætning:

555 mL 0,140 M KCl indeholder:

n(Cl-) = 2·n(MgCl2) = 2·V·c = (0,275 L)·(0,435 mol/L) = 0,48285 mol

Burde man ikke gange med volumen 0,555 L i stedet for 0,275 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2011 af mathon

"Burde man ikke gange med volumen 0,555 L i stedet for 0,275 ?"     Jo bestemt!

copy-paste er bekvem,
men man skal være yderst påpasselig
med at få tilpasset ALLE steder    :-)

 

         blandingsvolumen
                                         Vbl = (275 + 555) mL = 830 mL = 0,830 L

 

        275 mL 0,140 M KCl indeholder:

                                        n(Cl-) = n(KCl) = V·c = (0,275 L)·(0,140 mol/L) = 0,0385 mol

        555 mL 0,140 M KCl indeholder:

                                        n(Cl-) = 2·n(MgCl2) = 2·V·c = 2·(0,555 L)·(0,435 mol/L) = 0,48285 mol

        blanding
                                        n(Cl-)bl = (0,0385+0,48285) mol = 0,5214 mol

                                        c(Cl-)bl = n(Cl-)bl / Vbl  =  (0,5214 mol) / (0,830 L)  = 0,628 M
                                                                     


Svar #7
26. august 2011 af Faka (Slettet)

Okay, tak for hjælpen, Mathon :-)


Skriv et svar til: Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.