Matematik

FSA Matematiske Færdigheder - prøve

26. august 2011 af JustMyName (Slettet)

 Hej. Jeg går i 9., og vi fik udleveret en gammel FSA matematiske færdigheder prøve for i sidste uge, og min lærer har nu rettet dem, og jeg har fået dem tilbage. Jeg fik et 10-tal... jeg havde nogle fejl i den, endten har jeg glemt det eller så er jeg bare lost. Håber i så fald I vil hjælpe.

a) 4 - (5 - 2) * 3 = ?

b) 3 * (4a + b) = ?

c)  a * (3a - b) = ?

d) Tre søskende er tilsammen 31 år. Jacob er dobbelt så gammel som Lene.  Ane er 10 år. Jacob er 14 år. Lenes alder betegnes med x.

Opstil en ligning til bestemmelse af Lenes alder.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du har vel nogle forslag selv?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

a) Gang 3-tallet ind og reducer.

b) Igen gang ind og reducer.

c) Gang a ind og reducer.

d) 31 = Jacob + Lene + Ane

          = 2x + x + 10

Lenes alder = x og da Jacob er dobbelt så gammel som Lene, må hans alder være 2x.


Svar #3
26. august 2011 af JustMyName (Slettet)

Jeg regnede mig frem til dette:

a) - 5

b)  12a + 3b

c) 3a - ab

Er det rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Ja, du kan jo sagtens.

I c)'eren skal du dog huske at a·a = a2 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

a) og b) er rigtige. c) er forkert, da a·(3a) = 3a2


Svar #6
26. august 2011 af JustMyName (Slettet)

 Og lige en ting mere..

104 + 102 = 1000000

Er vi enige om dette ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

d) Da både Ane's og Jacob's aldre er givet, kan der opstilles to forskellige ligninger til bestemmelse af x:

2x = 14 og

31 = x + 10 + 14

der har samme løsning for x .


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er ikke korrekt.

104 + 102 = 10000 + 100 = 10100

Derimod gælder

104 · 102 = 104+2 = 106 = 1.000.000


Svar #9
27. august 2011 af JustMyName (Slettet)

 Så c'eren giver 9a - ab ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er ikke korrekt. Genlæs #5.


Svar #11
27. august 2011 af JustMyName (Slettet)

 3a2 = 3a * 3a = 9a ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#11

Nej, det er forkert. Det er derimod

3a2 = 3·a·a

Jeg tror mere, at du tænker på

(3a)2 = 3a·3a = 9a2


Svar #13
27. august 2011 af JustMyName (Slettet)

 Hvad er svaret så?


Brugbart svar (0)

Svar #14
27. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Svaret er

c) a·(3a - b) = a·3a - a·b = 3·a2 - ab


Skriv et svar til: FSA Matematiske Færdigheder - prøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.