Kemi

Omdannelse af Fe, SO2 og Co2

27. august 2011 af yaba (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Er der nogen som kan hjælpe mig med en opgave?

sådan lyder spørgsmålet:

Hvor meget Fe, SO2 og CO2 dannes ved omdannelsen af 500 kg FeS2 til Fe

Før dette spørgsmål, har jeg fået to reaktionskema , som jeg har afstemt.

sådan:

 FeS2(S) + O2(g) = Fe2O3(S) + SO2(g) Ikke afstemt
 4FeS2(S) + 4O2(g) = 2Fe2O3(S) + 8SO2(g) afstemt

Fe2O3(S) + C(s) = Fe(S) + CO2(g) Ikke afstemt

2Fe2O3(S) + 3C(s) = 4Fe(S) + 3CO2(g) Afstemt


Svar #1
27. august 2011 af yaba (Slettet)

 please hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2011 af mathon

 

     4 FeS2 (s) + 4 O2 (g)  =  2 Fe2O3 (s) +  8 SO2 (g)          her har du vis ikke afstemt oxygen

 

 

     4 FeS2 (s) + 11 O2 (g)  =  2 Fe2O3 (s) +  8 SO2 (g)

     2 Fe2O3 (s) +  3 C (s)   --->   4 Fe (s)  +  3 CO2 (g)

 

     4 mol FeS2    ækvivalerer                   4 mol Fe            8 mol SO2                3 mol CO2

     479,908 g  FeS2    ækvivalerer    223,388 g Fe       512,504 g SO2       132,027 g CO2

       5·105 g    FeS2                                x                            y                              z

omregningsfaktor
                             k = (5·105 g ) / (479,908 g) = 1041,87

                x = k·(223,388 g) Fe

                y = k·(512,504 g) SO2

                z = k·(132,027 g) CO2


Svar #3
27. august 2011 af yaba (Slettet)

 så det vil sige at der er (223,388g) Fe og (512,504 g) SO2 og (132,027 g) CO2 ??

og hvad er K ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2011 af mathon

så det vil sige at
     500 kg FeS2
                                ækvivalerer
                                                          1041,87·(223,388 g) Fe          232740 g  =  232,740 kg
                                                          1041,87·(512,504 g) SO2       533961 g  =  533,961 kg
                                                          1041,87·(132,027 g) CO2       137554 g  =  137,554 kg

simpel forholdsregning                                          
                                                          


                                                         


Skriv et svar til: Omdannelse af Fe, SO2 og Co2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.